Over ons

Ik wilde verbinding in mijn gezin. En ik merkte dat ik communicatieskills miste. Ik kon boos en autoritair worden, óf mijzelf helemaal wegcijferen. Maar voor mijn behoeften opkomen op een manier die respectvol en harmonieus was, en ook rekening hield met de behoeften van mijn gezinsleden, dat had ik nooit geleerd. Ik schreef mij in voor een introductietraining Geweldloze Communicatie

Al snel kwam ik erachter dat ik zelf de grootste blokkade in de communicatie met anderen was. In al die momenten dat ik mij ergerde aan het gedrag van mijn kinderen, wilde dat dingen anders waren of vond dat iets op mijn manier moest gebeuren, bleken overtuigingen een rol te spelen. Die mij niet hielpen om in een gelijkwaardige, harmonieuze verbinding met anderen te kunnen staan. Integendeel, ik ontdekte dat het opvoeden van mijn kinderen eigenlijk draaide om het opvoeden van mijzelf.

Inmiddels ben ik een veelgevraagd coach en communicatiespecialist en heb ik al honderden ouders getraind in de vaardigheden en mindset om echt onvoorwaardelijk te blijven in de omgang met kinderen en weg te blijven van straffen en belonen, manipulatie, beschamen of schuldig laten voelen als opvoedmiddelen.

En wanneer ik niet bezig ben met het geven van trainingen en workshops ben ik druk met het thuisonderwijs aan mijn twee zoons, de verzorging van hun flappentakken en salamanders, voor de zoveelste keer Pirates of the Caribbean aan het bekijken, of de buitenwereld aan het verkennen in eigen land en daarbuiten.

Astara Lieuw-On
Trainer, coach, mediator

eBook Ouderschap met Compassie

Verbinding en vertrouwen in 5 simpele stappen!

Gratis Download

Ouderschap met Compassie

Met compassie leren verbinden met je kind, juist in die lastige momenten, is dé sleutel om het nu eindelijk anders te kunnen gaan doen dan volgens de ingesleten patronen van je eigen opvoeding. Wil je weten hoe een simpel communicatiemodel je daarbij kan helpen?