Testimonials

Die dames van ons, het zijn absolute schatjes, maar soms weten ze “mijn knopjes” héél goed te triggeren. In een mum van tijd hang ik tegen het plafond en zeg of doe ik dingen die ik eigenlijk helemaal niet wil zeggen of doen. Vervolgens ben ik boos op mezelf, want ik wíl dit niet doen, ik wil het ánders doen maar ik weet vaak niet hoe.

Op zoek naar handvaten vond ik de website Ouderschap met Compassie, een vertaling van het concept van Geweldloze Communicatie van Marshall Rosenberg naar ouderschap.

Intussen al enkele maanden geleden, mochten mijn man en en ik samen de introductietraining “Ouderschap met Compassie” volgen. Mijn persoonlijke samenvatting van deze workshops, wordt weerspiegeld door deze quote:

“Between stimulus and response there is a space. In that space is our power to choose our response. In our response lies our growth and freedom.”

~ Viktor E. Frankl

De training gaf me handvaten om ruimte te maken voor een reactie waarmee ik verbinding kan krijgen met onze kinderen in plaats van ze te verbreken. Te luisteren alvorens te escaleren, écht te luisteren naar wat ze vertellen en wat hun behoefte is om vervolgens samen, écht samen een antwoord te vinden dat onze beider behoeften vervult.

Gemakkelijk? Hell no!
Verrijkend? Hell yes!

Warm aanbevolen.

Lies Leën

Zaakvoerder, Het Kleine Gebaar

De manier waarop ik soms tegen mijn kinderen sprak of reageerde vond ik niet fijn, alsof ik in de spiegel kijk en daarin mijn moeder zie. Mijn eigen opvoeding heb ik niet altijd als warm of liefdevol op terug kijken, terwijl ik weet dat mijn ouders geen kwaad in de zin hadden en gewoon hun best deden. Voor mijn kinderen wens ik een warmere kindertijd, en omdat ik het gevoel heb daarin tekort te schieten besloot ik de basistraining te gaan volgen.

De introductietraining Ouderschap met Compassie heeft mij gesterkt. Ik besef mij nu hoezeer mijn eigen gevoelens ook meetellen! Ik heb meer compassie voor mijzelf nu ik weet dat als je zelf in een “ander” brein zit en je niet altijd “neutraal” een situatie kunt beoordelen.
Ik heb ook veel aan het kunnen vertalen van negatieve situaties naar behoeftes en gevoelens. Tijdens de training ontdekte ik dat mijn overtuigingen in lastige momenten soms heel erg diep kunnen gaan, over gevoelens en behoeftes waar je in die situatie zelf normaal helemaal niet bij nadenkt.

Astara heb ik als een fijne trainster ervaren, doordat ze zich kwetsbaar opstelt kon ik zien dat je helemaal niet perfect hoeft te zijn, dat maakte al meteen dat ik minder geneigd ben hard te oordelen over mijzelf. Ook vond ik het fijn dat er een assistent bij was gedurende de training, door sommige oefeningen te doen met een meer ervaren iemand kon ik dieper komen. Ik zie uit naar het vervolg die ik ook ga volgen binnenkort!

PS. Ik ben blij met de gevoelens/behoeften kaart en ander oefenmateriaal wat je verstrekt hebt, fijne hulpmiddelen voor elke dag!

Sascha Krijtenburg

Draagconsulente, Dragen kun je leren

Een tijdje terug volgde ik de training Communiceren met Compassie bij Astara. Hoewel het soms wat zweverig kan klinken zorgt Astara juist voor een praktisch en down to earth geluid. Ze legde het hele communicatiemodel stap voor stap uit, waarbij geoefend werd met de verschillende stappen. Iedereen bracht eigen casussen in die we samen behandelden. Herkenning alom! Ook oefenden we met obstakels in communicatie zoals oplossen, corrigeren, troosten, je eigen verhaal vertellen, beoordelen of vergelijken. Wanneer je je eenmaal meer bewust bent van deze obstakels scheelt dat al een heleboel. Omdat je in een groep bent kun je ook meekijken met de casussen van een ander wat nog meer inzicht geeft. En je kunt oefenen op een veilige plek.

Vanuit onvoorwaardelijk ouderschap communiceerde ik al op een hele fijne manier met mijn zoon. Geweldloze communicatie heeft de puntjes op de i gezet en het verder aangescherpt. Ook mijn liefste en ik proberen steeds meer samen zo te communiceren. En ondanks dat communicatie zelden een probleem is tussen ons, kwam er nog meer verdieping, begrip en verbinding. Ik ben erg enthousiast en geïnspireerd en wens jullie allemaal nog meer verbinding toe met iedereen die jullie lief is.

Christel Rengers

Schrijfster, MamaNatuurlijk

eBook Ouderschap met Compassie

Verbinding en vertrouwen in 5 simpele stappen!

Gratis Download

Ouderschap met Compassie

Met compassie leren verbinden met je kind, juist in die lastige momenten, is dé sleutel om het nu eindelijk anders te kunnen gaan doen dan volgens de ingesleten patronen van je eigen opvoeding. Wil je weten hoe een simpel communicatiemodel je daarbij kan helpen?